Uw levenstestament


Uw levenstestament


Een levenstestament is bij voorkeur een notariële akte, waarin u aanwijst wie uw zaken moet behartigen als u dat bij leven niet meer zelf kunt of wilt. U kunt bepalen hoe u de zaken geregeld wilt hebben en onder welke voorwaarden dit moet gebeuren. Een levenstestament geeft úw  persoonlijke wensen weer.


Wanneer u over vermogen beschikt, kunt u in een levenstestament een heleboel daarvoor regelen. U kunt een ander volmacht geven om u te vertegenwoordigen op alle denkbare vermogensgebieden. Denk bijvoorbeeld aan het beschikken over uw bankrekeningen, het sluiten van overeenkomsten, het doen van uw belastingzaken of schenkingen.


Wanneer u een eigen zaak heeft, is het goed om er eens over na te denken wat er moet gebeuren wanneer u zelf, al dan niet tijdelijk, uit de running bent. Wie gaat uw zaken regelen? Leiding geven aan de medewerkers? Investeringen doen? En welke?


U kunt ook regelen wie uw belangen op medisch gebied moet behartigen als u dat zelf niet meer kunt en wat uw wensen op het gebied van uw gezondheid en verzorging zijn.


Een levenstestament kan voor rust zorgen. Zowel voor uzelf, als voor uw omgeving. Het kan voorkomen, dat de rechter moet worden ingeschakeld, wanneer u zelf niet  in staat bent om de gevolgen van een handeling te overzien. Het is uiteraard belangrijk, dat u dan uw belangen laat vertegenwoordigen door iemand die u vertrouwt. Maar hóe dit nu allemaal regelen...


Heeft u daar al eens over nagedacht?

Erven en zo  |  mw. mr. Anja Manders  |   Telefoon: 06 - 22 60 75 52  | Mail: info@ervenenzo.nl