vervolg digitaal testament


Vaak realiseren nabestaanden zich pas na het overlijden van een dierbare dat er ook een digitale erfenis is. Social media, e-mail- en twitter accounts, diverse Apps moeten worden opgezegd. Maar hoe doe je dat, als je geen toegang hebt tot die accounts.... Hoe pijnlijk is het, als je nog elk jaar een bericht op je smartphone krijgt, waarin je blij gevraagd wordt om je vriendin met haar verjaardag te feliciteren, terwijl ze inmiddels alweer twee jaar geleden overleden is.


HCC, een actieve vereniging die, zich op verspreid over Nederland en Vlaanderen, bezighoudt met alles wat je in de digitale wereld tegenkomt, heeft een social media testament ontwikkeld, waarmee je veel pijnlijke situaties kunt voorkomen. Ook in Zuidoost-Brabant is er een afdeling van deze vereniging. Download het formulier hier in PDF of Excel en vul het meteen in! Maar..... zorg natuurlijk wel, dat je het formulier goed opbergt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je social media nu al overgenomen worden!


Natuurlijk is het raadzaam om naast je digitale erfenis ook je andere zaken te regelen. En denk dan niet alleen aan een testament of levenstestament, maar zeker ook aan een levensdossier, waarin je alles vastlegt wat je nabestaanden van je moeten weten na je overlijden. Wil je daar meer informatie over of heb je daar graag hulp bij? Neem even contact met me op. Ik help je graag.


Erven en zo  |  mw. mr. Anja Manders  |   Telefoon: 06 - 22 60 75 52  | Mail: info@ervenenzo.nl