Wie is Erven en zo


Mijn naam is Anja Manders. Na mijn opleidingen Nederlands Recht en Notarieel Recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen heb ik gewerkt als kandidaat-notaris bij notaris Reynders te Someren, als jurist bij de Stichting Rechtsbijstand van Interpolis en bij Goorts & Coppens Advocaten te Deurne. Ik heb in die functies verschillende boedels voorbij zien komen, waarbij de verhoudingen tussen erfgenamen zozeer verstoord waren, dat ze er niet meer zonder juridische bijstand uit konden komen. Dit had uiteraard ook negatieve gevolgen voor de persoonlijke relaties. Ik vond dat altijd jammer. Wanneer mensen eerder hulp van een deskundige hadden willen inroepen, was dat niet altijd nodig geweest en dat had tijd, geld én relaties gespaard.


Ik ben enige tijd uit het arbeidsproces geweest, omdat ik het belangrijk vond om onze vier kinderen een goede, rustige basis te geven. Toen het voor mijn gevoel weer tijd werd om actief iets te gaan doen met mijn juridische kennis en vaardigheden, besloot ik om me te gaan richten op dat waar ik goed in was én waar mijn hart lag in de praktijk van het notariaat en de rechtshulpverlening: het erfrecht.


Inmiddels heb ik de leergang Executele van de Novex (de Nederlandse Organisatie Voor Executeurs) en de opleiding Nalatenschapscoach gevolgd, om mijn kennis te verbreden, contacten te leggen met collega's en kennis te delen.

Erven en zo  |  mw. mr. Anja Manders  |   Telefoon: 06 - 22 60 75 52  | Mail: info@ervenenzo.nl